Afspraak maken bij een verloskundigenpraktijk

Verloskundigenpraktijk pendrecht

Er komen veel emoties los als je merkt dat zwanger bent. Wanneer je hebt ontdekt dat je zwanger bent is het verstandig om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij een verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt, zoals verloskundigenpraktijk Pendrecht. Het is niet nodig dat je een verwijzing hebt van de huisarts. Je kunt gelijk contact opnemen. Meestal vindt de eerste afspraak rond de 8 weken plaats. Als je wilt uitrekenen hoe ver je bent met je zwangerschap en wat de uitgerekende datum zal zijn, kun je dit berekenen met verschillende tools en apps.

 

 

Zwangerschapscontroles bij de verloskundigenpraktijk

Wanneer je zwanger bent, wordt de voortgang van je zwangerschap bij gehouden door regelmatig op controle te komen. Dit worden de zogeheten zwangerschapscontroles genoemd. Als je zwangerschap volgens de normen verloopt, kun je bij de verloskundigenpraktijk terecht voor alle echo’s .

De zwangerschapscontroles lopen volgens een bepaalde leidraad. Meestal duurt een zwangerschap tussen de 37 en 42 weken en in die tijd word je begeleid door de professionals die werkzaam zijn bij de verloskundigenpraktijk. Elke controle wordt er gekeken of de zwangerschap zich op een normale manier ontwikkelt. Wanneer er bepaalde aanleidingen voor zijn, zal er extra onderzoek worden uitgevoerd of wordt je doorverwezen naar het ziekenhuis.

Bij de eerste controle wordt er al een echo gedaan. Bij die echo wordt er gekeken hoe lang je nu ongeveer zwanger bent. Nadat de afspraak voorbij is krijg je een foto mee. Wanneer de echo wordt gemaakt, zal er worden benoemd wat er is te zien.

Vervolgens volgt er een intake die ongeveer drie kwartier zal duren. Hier worden een aantal vragen gesteld over je gezondheid en krijg je een verwijzing voor bloedonderzoek.

De volgende afspraak is de prenatale screening. Daarna volgt de termijnecho. Hierin wordt vastgesteld wat je officiële uitgerekende datum is. Vervolgens vinden er nog een aantal vervolgcontroles plaats. Bij 36 weken is er nog een liggingsecho en worden alvast de belinstructies voor de bevalling uitgelegd. Zes weken nadat je bent gevallen vindt er nog een nacontrole plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *