Wat is een uitleganimatie precies?

uitleganimatie

Je hoort de term de laatste tijd steeds vaker, maar wat is een uitleganimatie nu eigenlijk precies? Dit is een grafisch filmpje dat gebruikt wordt om een boodschap over te brengen die normaal gesproken veel tekst en foto’s vereist. Dit soort filmpjes wordt doorgaans ingezet wanneer iets heel helder uitgelegd moet worden en dat moeilijk is met enkel tekst en foto’s. Een gebruiksaanwijzing bijvoorbeeld, of hoe je een product in elkaar moet zetten. Ook wordt vaak een uitleganimatie gemaakt voor bedrijven die klanten op vermakelijke wijze hun werkwijze willen laten zien. Ze kunnen zo uitleggen hoe ze te werk gaan, de klant vertellen waarom die voor hen moet kiezen, en tegelijkertijd vertrouwen wekken. 

Een uitleganimatie voor social media laten maken

Vrijwel iedereen maakt gebruik van social media, en dus is het slim om als bedrijf na te denken over slimme online content. Een uitleganimatie laten maken voor op social media werkt vaak vele malen beter dan het plaatsen van enkel tekst en foto’s. De reden daarvoor is dat mensen een filmpje veel sneller (en langer!) bekijken dan een foto. Het kost ze immers amper moeite, want ze hoeven niks te lezen ouzo. Ze hoeven alleen maar op play te klikken, achterover te leunen, en de informatie komt vanzelf tot hen. Met andere woorden: Een uitleganimatie bekijken vereist minder actie dan het lezen van een lap tekst. Bovendien is het ook nog eens veel vermakelijker dan het lezen van een tekst. Je kunt immers een fijn muziekje toevoegen en zelf de boodschap inspreken.

Is een animatiefilmpje laten maken duur?

Het ligt natuurlijk een beetje aan de lengte en de details in het filmpje wat je er voor gaat moeten betalen. Hoe korter het filmpje, hoe goedkoper, en hoe meer details je erin verwerkt wilt, hoe duurder. Als je een prijsopgave wilt voor een dergelijk filmpje dan kun je het beste even contact opnemen met een bedrijf dat deze animatiefilmpjes maakt. Zij leggen je er graag alles over uit en sturen je een offerte voor jouw filmpje. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *