Eten met een kind van 2 jaar 

eten kind 2 jaar

Een kind van 2 jaar mag al heel veel eten. Het is ideaal dat een kindje al praktisch met de pot mee kan eten. Zo kun je bijna alle soorten gerechten koken waarbij je kindje eindelijk met je mee kan eten. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten zoals de inname van teveel zout, suiker of kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Eten voor een kind van twee jaar

Je kindje groeit de eerste maanden snel. De darmpjes van de baby daarbij ook. Na vier maanden kun je heel voorzichtig beginnen met bijvoorbeeld brood. Bij zes maanden mag je echt al meer kleine hapjes klaarmaken. De flesvoeding zou dan ook afgebouwd mogen worden. Na een jaar kan veel meer. Je zult voor het eerst richting kleine gerechtjes gaan. Als je kind twee jaar hoef je alleen op een paar kleine dingen te letten. Het mee eten met de pot zal een stuk makkelijker gaan. Je zult alleen op moeten passen met een aantal soorten kruiden, rauw eten, suiker, sausjes en zout. Zo kun je ervoor kiezen om of op een andere manier te koken zodat je kindje altijd mee kan eten of zul je soms gerechten net iets aan moeten passen. Zo kun je een bijvoorbeeld stukje vlees achterhouden die je niet gemarineerd. Het toevoegen van suiker, zout en saus zou je achteraf kunnen doen. Je kunt dus prima hetzelfde gerecht koken maar met een kleine aanpassing het ook voor je kind geschikt maken. 

Makkelijke maaltijden

Naast de darmpjes is ook de smaak van je kindje nog in ontwikkeling. Smaakpapillen moeten zich nog aanpassen. Daarom zal er veel geprobeerd en geproefd moeten worden. Daarom is het belangrijk samen soms apart te houden en het eten leuk te presenteren. Het fijn opmaken van een bordje kan het eten namelijk leuker maken. Zorg dat het eten er leuk en kleurrijk uitziet. Met het decoreren van een bord, het eten in vormpjes leggen of het toevoegen een parapluutje wordt het eten een feestje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *